marți, 17 octombrie 2017

DIPLOMA 2017

Hello girls & boys!

În data de 6 Octombrie am participat la vernisajul Festivalului Diploma. Am mai fost cu ceva ani în urmă la un vernisaj, dar nu se compară cu orice vernisaj din foarte multe puncte de vedere.
Imediat cum am intrat în curtea clădirii ( Palatul Ştirbei ), am fost întâmpinaţi de o tipă care era aranjată, îmbrăcată exact ca în poza din afiş şi invitaţii. FOARTE TARE GUYS!


      „Proiectul DIPLOMA s-a născut din convingerea că lucrările tinerilor absolvenți ale facultăților creative din București merită prezentate unui public mai larg și ar trebui apreciate și promovate ca atare, dar și din certitudinea că este nevoie de evenimente care să genereze colaborări și proiecte multidisciplinare, aceste fiind esențiale într-o societate care ar trebui să își propună să evolueze prin inovație și creativitate.”, Andrei Borțun, CEO The Institute.

                 ANIMA - Denis Simion






         Multitudinea “inimilor” este un răspuns al proiectului masteral și totodată o serie amplă de lucrări. Instalația este compusă din 30 de obiecte, o serie de inimi de diferite dimensiuni, realizate prin modelare, multiplicate, apoi transpuse într-un plastic transparent.
“A privi în sufletul altuia” – expresie care la prima vedere, prin banalitatea sa, pare ușor de înțeles. Dacă o privim îndeaproape, se dovedește a fi greu de înţeles și apare întrebarea: Are oare vreun sens?
În încercarea de a te apleca asupra unui alt suflet, avem de multe ori senzaţia că ne aflăm în faţa unui gol. Reflectă oare acest gol cu adevărat o absenţă?










 TINEREŢE- Marina Bira



       Lucrarea are la bază ideea că tinerețea reprezintă o perioadă de căutare a frumuseții, a recunoașterii și a acceptării care se arată în stare tranzitorie, o perioadă străbătută de emoții intense. În viziunea autoarei, percepția asupra acestei perioade de tinerețe este raportată la experiențele personale, la faptul că uneori oamenii se lovesc de oboseala de a trăi în această viață, lucru ce poate fi copleșitor la orice vârstă. Căutarea constantă, fuga continuă după anumite lucruri, lasă în final loc emoțiilor prezente în procesul găsirii sensului în viața de zi cu zi.




















   THE SPACE BETWEEN-Ciprian Grigorescu




Proiectul constă într-un studiu al identității și al diferențelor de percepție printr-o lucrare participativă ce face apel la autoanaliză prezentând o serie de imagini interpretabile într-un ambient ce are ca obiectiv crearea unei stări meditative asupra diferențelor de identitate si percepție.





















 PĂSTREAZĂ COPIA ŞI NU UITA ORIGINALUL- Anna Grozavu


Albumul de familie este un soi de trusă portabilă de imagini care documentează evenimentele, relațiile dintre membrii familiei și oferă oamenilor posesia unui trecut imaterial. Fotografiile sunt în aceeași măsură un ritual social, o pseudo-prezență și o dovadă a absenței. Pe măsură ce timpul trece, fotografia intervine pentru a păstra și reafirma simbolic continuitatea și extinderea vieții de familie. Arhiva personală funcționează ca o reprezentare publică a formării familiei. Fotografiile creează un discurs prin ele însele și ilustrează subiecte precum: copilăria, școala primară, prietenia, adolescența, nunta, sărbătorile, bătrânețea și în final moartea. Imaginile suferă o serie de alterări: sunt reduse, mărite, reîncadrate, falsificate, se pierd și dispar; parțial sau nu.











                 PEDEAPSA- Daniel Nolevschi


Demersul artistic urmărește reacțiile emoționale și fizice ale oamenilor raportate la o lume care dezvoltă încontinuu tipare denaturate de viață și gândire. Are intenția de a reda felul în care se manifestă stilul de viață modern, implicând consecințele și modul în care sunt înțelese acestea. Acesta urmărește factorii importanți care domină gândirea societății în ziua de astăzi, cum ar fi: modul de viață; conflictul dintre sărăcie și bogăție; judecata vieții prin prisma religiei.
 











Diploma reprezintă de fapt o explozie de culoare, un ocean de pasiune, o eternitate de trăiri, o mare de flori, un buchet de emoţii, o nesfârşită lumină.


 





 





“Lucrările fac apel la memoria afectivă care ajunge să înlocuiască realitatea. Ele subliniază faptul că sentimentele transced timpul și oferă substanță vieții”, a explicat Silviana.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lenor-perechea perfecta

Am primt pentru a testa  de la minunatii oameni BUZZSTORE două perechi perfecte de detergent + balsam: Gold Orchid și Spring Awakening. Gol...